-
Spier en gewrichtskruiden Bio.
Meer info€ 4,25 incl. btwMet brandnetel, heermoes, moerasspirea en goudsbloem.
Werkt verzorgend en verzachtend op stijve, stramme spieren en gewrichten. Verzorgend bij verzuring van het lichaam. Vult tekorten aan op bindweefsel, kraakbeen en botten. Zorgt voor opname van ijzer, kalk en mineralen in bloed en weefsel. Ondersteunend bij reiniging van het bloed en weefsel.
Inhoud 35 gram. -
Spijsverteringskruiden Bio.
Meer info€ 4,25 incl. btwMet bijvoet, petermunt, duizendblad en engelwortel.
Maag verzorgende en kalmerende invloed. Bij stress die slaat op de maag. Bij een vol gevoel op de maag. Als het eten weer naar bovenkomt, stimuleert de spijsvertering. Zorgt voor een aangename vertering na zwaar tafelen.
Inhoud 40 gram. -
Stinkende gouwe 50ml. Bio.
Meer info€ 9,50 incl. btwStinkende gouwe Chelidonium majus D3
Bij gezwollen lever, geelzucht, galstenen, galbulten, slechte spijsvertering en suikerziekte; lever en gal stimulerend, kalmerend op hoofd en zenuwen.
Uitwendig bij woekeringen, wratten, eeltpitten en likdoorns
-
Stinkendegouwe zalf 30ml.
Meer info€ 5,95 incl. btwSamenstelling: Stinkende gouwe, zonnebloemolie, bijenwas en tea -tree etherische olie.
Verzorging van diverse soorten wratten, waterwratten etc. Verzorging van likdoorns, eksterogen, eeltknobbels. De wratten of aangedane plek insmeren eventueel eerst opwrijven met een puimsteen of voetvijl.
-
Stoomkruiden Bio.
Meer info€ 4,25 incl. btwEen mengsel van Salie, Wollige munt , Kamille en Tijm.
Een stoommengsel van kruiden die in Nederland voorkomen. Alom bekend recept bij verkoudheid en griep, de kruiden in een bak warm water doen en met je hoofd bedekt met een handdoek boven de bak hangen. Zorgt dat vastzittend slijm loskomt en geeft ruimte voor de luchtwegen. Ook zeer aangenaam en reinigend voor de huid van je gezicht. Al het slijm uit de holte komt los en geeft weer ruimte om te ademen.
Inhoud 30 gram. -
Meekrap
Meer info€ 4,85 incl. btw
Meekrap wortel wordt gebruikt om wol te verven, het geeft een mooie rode kleur.
Dat is ook precies waarom Nederland rood in de vlag heeft.
Verpakt in zakjes van 100 gr.
Hoeveelheden:
Gebruik bijvoorbeeld 35% meekrap ten opzichte van het te verven materiaal (100%) voor medium tot donker rood.
Gebruik 20% aluin ten opzichte van het te verven materiaal (100%)
Het is belangrijk dat het water niet te heet wordt. Om een mooie rode kleur te krijgen is nog niet zo eenvoudig, het vraagt wel wat ervaring op het gebied van natuurlijk verven.
-
Kombucha
Meer info€ 5,50 incl. btwKombucha is een drankje dat ontstaat uit fermentatie van gezoete thee door lactobacil- en gist-culturen.
Het ontstaat door de inwerking van een symbiose van micro-organismen, namelijk gisten en bacteriën.
Het vormt een dikke gelatine-achtige, glanzende paddenstoel.
Kombucha ontwikkelt in de drank vooral gluconzuur, melkzuur, azijnzuur en verschillende vitamines.Kambucha wordt voor de volgden doeleinden toegepast:
- Ontgifting van het lichaam door glucuronzuur
- Antimicrobiële werking van melkzuur
- Op orde brengen van de darmflora
- Reiniging van het kliersytheem.
- Bevordering van de spijsvertering.
- Neutralisatie van unrinezuur.
Oorsprong van Kombucha
De Kombuchatheezwam is een oud huismiddeltje en wordt al generaties lang gebruikt. Hoewel niet helemaal duidelijk is waar de drank vandaan komt weten we wel dat de oorsprong in het verre oosten ligt: van China, Korea, Japan.
Via Rusland en Polen is Kombucha in Europa belandt.Doe-het-zelf Kombucha
Ingrediënten
- 2 liter water
- 10 gram groene of zwarte thee
- 200g suiker
- 50 ml kombucha (of appelazijn)
- 1 -zwam
Extra:
- 1 grote, glazen pot met een inhoud van 2,5 – 3 liter
- kaasdoek (of een theedoek)
- elastiek
- plastic trechter met zeef
- lege glazen flessen met dop (4 stuks van 0,5 liter)
Bereiding
- Breng 500 ml van het water aan de kook in een steelpan.
- Laat hierin de thee 15 minuten trekken.
- Verwijder de theezakjes/losse thee en los de suiker op in het theewater.
- Schenk de warme thee in de grote glazen pot en schenk hier vervolgens de overige 1,5 liter (koud) water bij.
- Laat het water afkoelen tot maximaal 40 °C. (als het water niet warm aanvoelt is het goed)
- Schenk 50 ml kombucha (of appelazijn) bij de zoete thee in de pot en leg de kombucha-zwam er voorzichtig in.
- Leg kaasdoek op de pot en zet dit vast met een elastiek.
Zo kan er nog wel zuurstof bij de drank, maar geen stof. - Zet de pot op een donkere plaats weg, bij kamertemperatuur of ietsje warmer dan dat.
- Laat de kombucha ergens tussen de 7 en 14 dagen fermenteren.
Na het fermenteren
- Na 7 dagen zul je zien dat zich een nieuwe zwam op de drank heeft gevormd. Steek hier voorzichtig een rietje onder en neem een slokje van de drank: smaakt het nog te zoet, dan laat je de drank nog een paar dagen langer fermenteren. Voor mij is de drank na 14 dagen precies zuur genoeg, maar smaken verschillen natuurlijk!
- Schep zowel de nieuwe als de oude zwam uit de drank en leg ze in een diep bord met daarin een beetje van de drank. Zo blijven ze in goede conditie.
- Zet de trechter met zeef in een lege, glazen fles en schenk hier de drank doorheen.
- Zet de flessen Kombucha tot gebruik in de koelkast.
- Nu kun je op dezelfde manier een nieuwe hoeveelheid Kombucha maken! De extra zwam kun je bewaren in een andere pot met een laagje kombucha of weggeven aan iemand anders.
(of nog meer kombucha mee maken natuurlijk!)
-
Glühweinkruiden
Meer info€ 4,75 incl. btwGlühwein
Glühwein is een alcoholische drank, die in het midden van Europa vooral in de
periode vlak voor de kerstmis wordt gedronken.
Traditioneel wordt Glühwein gedronken op de Duitse Weihnachtsmarkt (kersmarkt)
uit een mok met één oor.
Mensen nemen dan van thuis een mok mee, of kopen er een op de markt.
De drank wordt in Nederland ook met Sinterklaas gedronken en heet dan bisschopswijn. Met dien verstande dat Bisschopswijn wordt gemaakt met sinaasappel en
Glühwein met citroen.
Om Glühwein te maken, wordt rode of witte wijn verwarmd met kaneel, kruidnagel, steranijs en sinaasappelschil, en eventueel gezoet met suiker of honing.
Daarna wordt de drank warm gedronken.
De drank mag bij de bereiding niet koken, omdat dan de alcohol verdampt.
In feite mag de wijn zelfs niet tot meer dan ongeveer 70°C worden verhit,
Glühwein heeft een alcoholpercentage van ongeveer 13%.
Bijnodigdheden:
– 2,5 dl. Water.
– 10 tot 50 gram Glühwein kruiden.
– 1 liter rode wijn.
– 100 gram basterdsuiker of honing.
– Eventueel extra 6 schijven citroen of sinasappel.
Bereiding:
Breng het water met de citroen en kruiden net niet aan de kook enlaat het 15 minuten trekken.
Voeg de suiker en de wijn toe en breng de drank tegen de kook aan.
Schenk de hete wijn in glazen en doe eventueel in ieder glas een dun schijfje citroen.Voor kinderen:
Een alcohol-vrije Glühwein is ook lekker!!!
De kruiden in de appelsap verwarmen (niet koken) en 15 minuten laten trekken.
Of de kruiden in warm water laten trekken en later appeldiksap toevoegen.
Een heerlijke alcoholvrije Glühwein.
Fijne Feestdagen
-
Suikerspiegel kruiden Bio.
Meer info€ 4,25 incl. btwMet boekweit, bonenkruid en gele walstro.
Een kruidenmengsel ter ondersteuning van de suikerspiegel, lever en alvleesklier.
Voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel.
Inhoud 35 gram.
-
Suikerspiegel mengsel 50ml. Bio.
Meer info€ 9,50 incl. btwExtract van Varkensgras, Walstro en Bonenkruid in 35% alcohol.
Voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel.
Ter ondersteuning van de lever en alvleesklier. Helpt bij de verlaging van het suikerspiegelgehalte. -
Tijm 50ml. Bio.
Meer info€ 9,50 incl. btwTijm Thymus vulgaris
Verrhoogt de weerstand. Bij hoest, bronchitis, astma en darmkramp. Werkt ontstekingsremmend en ontkrampend. Dood virussen en bacterie.
-
Tormentil 50ml. Bio.
Meer info€ 9,50 incl. btwTormentil Potentilla erecta
Bij diarree, darmontsteking en inwendige bloedingen. Werkt bloedstelpend en samentrekkend.